Gastro

.                                                                 www.gruppocimbali.com

 

 

Pokud chcete získat z kávového zrna to nejlepší, pokud chcete vyniknout nad ostatními a ctíte, že posezení u dobré kávy je nadevše, pak Vám nabízíme špičkové kávovary La Cimbali od předního výrobce kávovarů, rodinné firmy z Itálie.

Od malých provedení, jednopákových kávovarů až po vícepákové kávovary s komunikací přes WiFi mezi kávovarem a mlýnkem kávy nebo špičkové plněautomatické kávovary pro přípravu více druhů kávy a s výběrem z několika druhů kávových zrn a to vše na jednom zařízení.

K rozmanitému sortimentu kávovarů patří také doplňky, nádobí, zaškolení, servis a poradenství.

Pro nezasvěcené něco málo o kávě.

Espresso – základ a jak vzniká. 7 g mleté kávy na jeden šálek, tlak kávovaru 9 barů, teplota vody v kávovaru 90ᵅC, správně zalisovaná káva v páce kávovaru tlakem 20 kg. Hrubost mletí musí být taková aby, aby při rovnoměrném zalisování umleté kávy protékalo 20 ÷30 ml nápoje po dobu 20 až 30 s.

Cappuccino – nejprve si uděláme espresso a do něj přidáme 1 až 2 cm mléčné pěny. Mléčná pěna (nejlépe z mléka s obsahem 4% tuku) podle kvality obsahuje mikrobublinky vzduchu (lze nastavit u kávovaru). Některým lidem to může dráždit žaludek, pokud je pěna příliš vysoká.

Caffé latte – poznáte dle typického rozložení nápoje na tři vrstvy. Espresso nahoře vytváří hnědou vrstvu a je odděleno trochou mléčné pěny pod ním (0,5 až 1 cm) a bílým mlékem dole. Pro zdůraznění efektu rozložení a barevnost se podává ve vysokých skleničkách s objemem 250 ÷ 300 ml. V některých severských zemích se káva servíruje i do sklenic objemu 350 ÷ 500 ml. Na rozdíl od cappuccina se používá teplé mléko do teploty 70ᵅC a malé množství pěny. Nejprve tedy nalejeme teplé, zpěněné mléko a začneme dělat espresso. Mléko s pěnou si mezitím tzv. ,,sedne“ (chce to svůj čas) a můžeme dokončit zalitím espressem z porcelánové konvičky. Nikdy nepodávejte s brčkem.

Caffé macchiato – název pochází z italského slova flekatý. Jedná se o espresso s kapičkou mléka, které můžeme obdržet v malé konvičce nebo si jej můžeme přidávat lžičkou.

Latte macchiato - neobsahuje vůbec kávu. Jedná se o teplé mléko s kapkou kávy a v Itálii se často podává dětem.

Neváhejte a kontaktujte naše obchodní oddělení, rádi Vám poskytneme další informace.

Automatický kávovar La Cimbali, dvoupákový se systémem MILKS S39 Dolcevita2

Automatický kávovar La Cimbali, dvoupákový se systémem MILKS S39 Dolcevita2

Pákový kávovar La CIMBALI M100 verze HD Turbosteam Milk4 Turbosteam, DT/4, 4 hlavy (3x káva, 1x pára)

Pákový kávovar La CIMBALI M100 verze HD Turbosteam Milk4 Turbosteam, DT/4, 4 hlavy (3x káva, 1x pára)

Pákový kávovar La CIMBALI M100 verze HD Turbosteam Milk4 Turbosteam,DT/4, 4 hlavy (3x káva, 1x pára)

Automatický mlýnek kávy La Cimbali Conic WIRELESS

Automatický mlýnek kávy La Cimbali Conic WIRELESS

1

Kontaktní formulář